Obnovení prezenční výuky na SŠUM – 25. 11. 2020

Home / Uncategorized / Obnovení prezenční výuky na SŠUM – 25. 11. 2020

Upozorňujeme studenty, že na základě informací z Ministerstva školství se od středy 25. listopadu 2020 obnovuje prezenční výuka pro studenty středních škol v maturitních ročnících. Na SŠUM se tak vrátí studenti tříd MT4 a MU4. Výuka v maturitních ročnících bude probíhat podle speciálně upraveného rozvrhu, který bude zveřejněn v systému EduPage.

INFORMACE OHLEDNĚ OBNOVY PRAKTICKÉ VÝUKY PRO NIŽŠÍ ROČNÍKY JSOU NEAKTUÁLNÍ, VÍCE INFO ZDE. (Upraveno 23. 11. 2020 v 8.15)

Dále se na SŠUM částečně obnovuje praktická prezenční výuka podle rozpisu níže:

Na oboru Multimediální tvorba:
MT1A a MT1B: Multimediální tvorba (film a fotografie)
MT2: Multimediální tvorba (film a fotografie)
MT3A a MT3B: Ateliéry podle zaměření (grafický design, fotografie, filmová tvorba a animace, tvorba počítačových her)

Na oboru Ekonomika a podnikání:
MU1: Dramatický ateliér, Hudební ateliér, Grafický ateliér (předměty Počítačová grafika a Grafická tvorba)
MU2A: Dramatický ateliér, Hudební ateliér, Grafický ateliér (předměty Počítačová grafika a Grafická tvorba)
MU2B: Multimediální ateliér (předměty Multimediální tvorba, Teorie a vývoj filmu, Televizní a filmová produkce, Zvuková tvorba), Fotografický ateliér (předměty Fotografie a Grafika)

Praktická výuka bude probíhat podle stávajícího rozvrhu.

4 Comments

  • Petr Voráč

    Dobrý den,

    chci se zeptat, jak bude řešen přechod mezi praktickou výukou a on-line vyučováním. Neboť pokud má po praktických hodinách dále pokračovat on-line výuka podle rozvrhu, nevím budeme hodiny stíhat.

    Díky,
    Petr Voráč MT1B

    • porubcan

      Dobrý den,

      daná situace se bude řešit individuálně s vyučujícími předmětů, na které praktická výuka bude navazovat, anebo kterých výuka bude navazovat na prezenční výuku. Informace ohledně organizace výuky v rámci přesunů do školy a ze školy obdržíte přímo od vyučujících anebo od třídního učitele.

      Přeji hezký den.
      Porubčan

  • Michal Staněk

    Dobrý den, chtěl bych se akorát zeptat, že jak je to řešeno s další výukou.

    Bude totiž podle mě velký problém s tím, že velká většina žáků nebude schopna navazovat z distanční výuky na tu prezenční a zase po prezenční výuce hned zpátky.
    Někteří totiž bydlí od školy poměrně dost daleko.

    Já například bydlím cca. 30 minut cesty od školy daleko a nevím, jak bych dělal. Já například budu muset vyjít z domu a cestou budu muset mít další distanční hodinu. Stejně to zase bude cestou zpátky: skončí mi prezenční výuka a mám 5 minut do další hodiny.
    Cesta domů mi však trvá přibližně 30 minut, takže bych tu hodinu zase nestihl.
    A to vím, že u nás ve třídě, tak jsou určití členové, kteří do školy dojíždějí i déle než hodinu.

    Ne každý má navíc tu možnost vzít si sebou dostatečně výkonný notebook a učit se například cestou ve vlaku.
    A navíc ne každému ten vlak například jede hned po tom, co mu skončí prezenční výuka, takže se bude muset učit na vlakové stanici někde mezi cizími lidmi.
    Bude muset vytáhnout notebook a riskuje to, že mu ho například někdo vytrhne a uteče s ním.
    Vlakové stanice jsou totiž popravdě jedno z těch míst, kde se prostě často krade.
    Nebude totiž možnost sednout si například někam do bezpečí do restaurace a nebo do nějaké kavárny, protože je všechno zavřené.
    Pro nás chlapy to možná až takový problém nebude, ale holky se tam budou cítit určitě dost v ohrožení, (to přecijenom nakonec i my).

    Neberte to prosím tak, že bych se z té prezenční výuky chtěl nějak vykroutit, ale nepřijde mi to obnovení části prezenční výuky jako dobrý nápad.
    Samozřejmě bych se nejradši té prezenční výuky už zúčastnil, protože mi například chybí kolektiv, ale budu asi mluvit za ty všechny studenty, kteří by to časově a nebo podmínkově nezvládli, když řeknu, že to prostě není možné.

    Nikdo z nás nechce totiž mít tolik promeškaných hodin. Rádi se učíme něco nového, takže by nám bylo líto, nebo tedy minimálně aspoň mně, že bychom se nemohli účastnit všech hodin.

    Michal Staněk
    MT1B

    • porubcan

      Dobrý den,

      daná situace se bude řešit individuálně s vyučujícími předmětů, na které praktická výuka bude navazovat, anebo kterých výuka bude navazovat na prezenční výuku. Informace ohledně organizace výuky v rámci přesunů do školy a ze školy obdržíte přímo od vyučujících anebo od třídního učitele.

      Přeji hezký den.
      Porubčan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *