Nové přihlašování ke školním e-mailům

Home / Uncategorized / Nové přihlašování ke školním e-mailům

V rámci snahy o sjednocení přihlašování do různých školních aplikací jsme na škole zřídili nový přístup ke školním e-mailům přes systém Google Workspace. K přihlášení do Vaší e-mailové schránky postupujte podle návodu níže:

– otevřete adresu gmail.com. V případě, že již službu gmail využíváte pro jiný e-mail, rozklikněte ikonu účtu v pravém horním rohu a vyberte možnost přidat další účet.

– přihlaste se prostřednictvím přihlašovacích údajů do systému Google Workspace, tedy jménem a heslem, které jste využívali v aplikaci Google Classroom.

– uživatelské jméno vypište celé, tedy pro pedagogy ve tvaru prijmeni@ssum.cz pro studenty jmeno.prijmeni@ssum.cz

– pokud je všechno v pořádku, jste přihlášeni ve své nové mailové schránce. Pokud si nepamatujete heslo, napište prosím na porubcan@ssum.cz, bude Vám vytvořené nové heslo

– ve Vaší nové schránce máte jenom nově příchozí poštu, staré zprávy nejsou v nové schránce dostupné

– přilášení jste do celého systém Google Workspace, můžete tedy využívat všechny aplikace včetně Classroom, Disku anebo Kalendáře

– pokud používáte mailového agenta kupř. Microsoft Outlook anebo Mozilla Thunderbird, momentálně Váš agent nebude fungovat správně. Pracujeme na odstranění potíží.

V případě jakýchkoliv dotazů anebo potíží pište na porubcan@ssum.cz anebo volejte 727 974 322.

2 Comments

  • Petra

    Dobrý den, můj syn nevyužíval aplikaci Google Classroom, má si tedy vytvořit nový účet nebo zažádat o heslo přímo u vás? Je v prvním ročníku sšum. Nikolas Těšinský.
    Děkuji Petra Šafránková (matka)

    • porubcan

      Dobrý den,

      přihlašovací údaje ke školnímu systému Classroom obdrží studenti prvních ročníků dnes v průběhu dne.

      Přeji hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *